Makarony Polskie SA to jeden z największych i najbardziej dynamicznie rozwijających się producentów makaronu w Polsce z bogatymi tradycjami i długoletnim doświadczeniem. Siedziba Spółki znajduje sie w Rzeszowie. Firma posiada zakłady produkcyjne w Rzeszowie i Częstochowie.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów spółka Makarony Polskie SA oferuje szeroką gamę makaronów jajecznych i bezjajecznych (również walcowanych i tłoczonych) produkowanych w wielu różnorodnych formach: świderki, pióra, spaghetti, kolanka, nitki, muszelki i wiele innych - wytwarzane na bazie mąki durum i mąki z pszenicy zwyczajnej, jak również z mąk rzadziej stosowanych z tzw. zbóż pierwotnych np. orkisz. W swoim portfolio Spółka posiada również produkty odpowiadające na trendy żywności prozdrowotnej - makarony z dodatkiem kwasów Omega 3. Planowane jest uruchomienie produkcji wyrobów BIO.
Podstawowe oferowane marki makaronów to Makarony Polskie, Sorenti i Abak (bibrand z Makarony Polskie). Pod marką Sorenti oferowane są również sosy do makaronów.
Działalność Spółki obejmuje również usługową produkcję makaronu na zlecenie sieci handlowych.
Proces wytwarzania prowadzony jest w oparciu o nowoczesne linie produkcyjne. Technologia TAS pozwala uzyskać naprzemiennie wysokie temperatury suszenia i stabilizację makaronu, co daje gwarancję bardzo dobrej jakości i czystości mikrobiologicznej produktu oraz umożliwia wydłużenie daty minimalnej trwałości.
W trosce o najwyższą jakość i walory smakowe produktów makaronowych oferowanych przez Makarony Polskie SA zarówno surowce jak i wyroby gotowe są szczegółowo badane w zakładowym laboratorium. Proces produkcyjny przebiega z wymogami Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO i HACCP, a nad jego poszczególnymi etapami czuwa Zespół Kontroli Jakości.
|